Формуючи домашній бар, слід потурбуватись і про напої, які вживатимуться у чистому вигляді, і про інгредієнти для коктейлів. Тоді ви завжди зможете пригостити гостей чимось особливим. Або приготувати напій для себе під настрій.
Це не обов’язково мають бути десятки дорогих пляшок, але різноманіття є обов’язковим. Ось базовий набір для мінібару в домі, до якого ви зможете додавати позиції на власний смак.
Універсальні міцні напої
Горілка та коньяк або бренді — мастхев кожного поціновувача міцного алкоголю. Їх можна пити в чистому вигляді. Також ці напої входять до складу багатьох популярних коктейлів, що швидко й просто готуються в домашніх умовах.
Також у вашому барі має бути віскі. А ще краще — два його види: класичний ячмінний та кукурудзяний бурбон. Наприклад, можна замовити Grant’s на Маудау і там же купити Sandler’s Peaky Blinder.
Додайте до власної колекції текілу бланко, прозорий джин та білий ром — і вважатимемо міцну базу сформованою.
Вина й не тільки
Обов’язково знайдіть у вашому барі місце для вина. Нехай це будуть:
- сухе та напівсолодке або солодке;
- біле, червоне й рожеве;
- тихе та ігристе.
Різноманіття вмісту бару додадуть сухий та солодкий вермути, а також лікери — мигдальний Амаретто, лимонний Лімончелло, апельсиновий Тріпл-Сек, гіркий Кампарі або Апероль, трав’яний Єгермейстер.
На бажання можна мати в запасі кілька пляшок оригінального крафтового пива, сидрів, питних медів. Але ця опція не є обов’язковою.
Інші важливі речі
Жоден коктейль не обходиться без безалкогольного компоненту. Тому потурбуйтесь про запаси содової, тоніку, газованої води, коли. Не завадять і пляшка імбирного елю, гранатовий та м’ятний сиропи. А от звичайний цукровий сироп тримати про запас немає сенсу: він швидко готується з води і цукру.
Існує доволі великий перелік міксів, до яких додається сок. Якщо не бажаєте або не маєте можливості щоразу готувати свіжовичавлений, поставте до мінібару по пакету або пляшці яблучного, апельсинового, гранатового, ананасового, томатного, журавлинного.
Для швидкого гарнірування коктейлів тримайте апельсини, лимони й лайми, оливки та коктейльні вишні, свіжу м’яту й розмарин. Не забувайте регулярно перевіряти та своєчасно поповнювати запаси льоду. А для зручності приготування та стильної подачі придбайте в онлайн-маркеті Маудау шейкер, джигер, мадлер, коктейльну ложку, бокали і склянки різних форм. Це можуть бути шоти, рокси, хайболи, колінзи, флюте, тюльпани тощо.
Ми зібрали практично максимум з необхідного для вдалих алкогольних дегустацій та експериментів з міксології. Якщо місткість вашого мінібару обмежена, якщо він не оснащений холодильником або винною шафою, сміливо корегуйте цей перелік, виходячи з наявних умов. Але при цьому намагайтесь зберегти основні умови — різноманіття, якість та поєднуваність позицій між собою.
Коментувати